Palovaroitin ja alkusammutusvälineet

Palovaroitin ja alkusammutusvälineet

Asukkaan vastuulla on, että huoneisto on varustettu riittävällä määrällä palovaroittimia (vähintään 1 palovaroitin alkavaa 60m2 kohden). Palovaroittimen toiminta on myös syytä testata säännöllisesti. Asuntoon on syytä hankkia alkusammutusvälineitä, esimerkiksi sammutuspeite tai jauhesammutin.

Turvallisuusohjeet

Ilmoitustauluilla on kiinteistön turvallisuusohje. Lähin väestönsuoja sijaitsee Kumpulantie 2:n kohdalla pysäköintiluolassa.

Lain mukaan asuinkiinteistöissä tulee olla kirjallinen pelastussuunnitelma. Pelastussuunnitelman voi ladata sähköisessä muodossa taloyhtiön internetsivuilta tai paperiversion noutaa saunakäytävien lehtitelineestä.

Tulipalon sattuessa tai havaitessasi savua, käytä asunnosta poistuessasi portaikkoa, ei hissiä. Poistoilmanvaihdon hätäpysäytyspainike on jokaisen rapun sisääntulokerroksen hissiaulassa. Ilmanvaihto tulee pysäyttää tulipalotilanteessa sekä yleisen vaaramerkin annon jälkeen.

Ullakkotiloissa on savuilmaisimet. Mikäli kuulet hälytysäänen, tarkista mistä hälytys johtuu ja soita tarvittaessa apua.

Rappukäytävissä ja kerrostasanteilla ei saa säilyttää mitään tavaraa (ovimattoja, lastenvaunuja) paloturvallisuuden vuoksi.

Mikäli kuulet yleisen vaaramerkkiäänen, siirry sisätiloihin, sulje ovet ja ikkunat sekä peitä kaikki ilmanvaihtoaukot. Avaa radio, kuuntele YLE:n Radio Suomi-kanavaa (taajuus 94,0 mhz) ja odota toimintaohjeita.


© Asunto Oy Resiina 2020