Huolto

Huoltoyhtiö

Kiinteistöhuollosta vastaa huoltoyhtiö, klikkaa tästä

Vikailmoitukset

Vikailmoitukset tehdään huoltoyhtiöön puhelimitse, sähköpostitse tai yhtiön internetsivuilla olevalla vikailmoituslomakkeella. Kustannussyistä pyydetään päivystysaikana (=toimistoaikojen ulkopuolella) ilmoittamaan vain kiireellistä korjausta vaativista vioista (esim. vesivahingot, lukitusongelmat). Jos huoneiston ulko-oveen on hankittu varmuuslukko, avaimen kaksoiskappale on syytä toimittaa huoltoyhtiöön kiireellisiä korjauksia ja hätätilanteita varten.

Yhtiö korjaa vastuullaan olevat laitteet huoneistoissa ns. perustasoon. Jos asukkaalla on esimerkiksi perustasoa paremmat vesikalusteet (esim. hana, wc-istuin), rikkoontumistilanteessa yhtiö maksaa vain ns. perustason kalusteen.

Asukkaan on viipymättä ilmoitettava kiinteistöhuollolle taloyhtiön tai vuokranantajan vastuulle kuuluvista vioista ja vaurioista. Vakavissa tapauksissa (esimerkiksi äkillinen vesivahinko) tulee ottaa yhteyttä huoltoyhtiön päivystysnumeroon. Vakavista vioista ja vaurioista sekä ilkivallasta on lisäksi ilmoitettava myöhemmin isännöitsijälle, jotta kiinteistövakuutukselle voidaan tehdä vahinkoilmoitus tai poliisille rikosilmoitus. Ilmoitusvelvollisuuden laiminlyönnistä johtuva lisävahinko voi aiheuttaa korvausvastuita myös asukkaalle.

Tuhoeläinhavainnoista (luteet, rotat yms.) tulee ilmoittaa viipymättä isännöitsijätoimistoon.

Siivous

Taloyhtiön siivouksesta huolehtii erillinen siivousyhtiö. Siivouksen laiminlyönneistä pyydetään ilmoittamaan isännöitsijälle.

Asukkaita pyydetään omalta osaltaan huolehtimaan yleisten tilojen siisteydestä ja opastamaan tähän myös lapsiaan ja vieraitaan.

Piha-alue ja sen hoito + talkoot

Yhtiöllä on piha-alueella istutuksia sekä oleskelu- ja leikkipaikkoja. Huoltoyhtiö vastaa piha-alueen hoidosta. Lisäksi keväisin ja syksyisin järjestetään pihan siivous- ja kunnostustalkoita. Pihanhoitovälineitä (lapiot, haravat jne.) on talojen ulkoiluvälinevarastoissa sekä pihavarastossa. Talkoot ovat kaikkien asukkaiden yhteinen tapahtuma, mutta muulloinkin asukkaat ovat tervetulleita huolehtimaan piha-alueen viihtyisyydestä. © Asunto Oy Resiina 2020